Аз съм патриот и отказвам да напусна Русия, въпреки че се

...
Аз съм патриот и отказвам да напусна Русия, въпреки че се
Коментари Харесай

Овсянникова: Страхувам се, но съм патриот и няма да напусна Русия

" Аз съм родолюбец и отхвърлям да напусна Русия, макар че се опасявам от тежки последствия от управляващите ". Това съобщи съветският публицист Марина Овсянникова, която стачкува против протичащото се в Украйна, като излезе в ефир с антивоенен афиш „ Спрете войната “. Думите й са пред интернационалните медии, написа Си Ен Би Си.

Тя уточни, че няма да одобри офертата на френския президент Еманюел Макрон, който й предложи леговище.

„ Не желая да напущам Русия. Аз съм родолюбец “, споделя тя пред немския новинарски уебсайт Der Spiegel.

„ Разбира се, боязън ме е. Даже доста. Всичко може да се случи, да вземем за пример автомобилна злополука. Каквото си изискат “, добави тя.

„ Сега аз съм зложелател номер 1 тук “, споделя тя, като напомня, че представителят на Кремъл Дмитрий Песков дефинира постъпката й като „ безчинство “.

Овсянникова разкри и клюки, че високопоставени чиновници са призовали за покачване на наказателни обвинявания против нея. В Русия е нелегално нахлуването в Украйна да се назовава война. Законът, който също прави нелегално и дискредитирането на съветската войска, планува наказване до 15 години затвор.

Овсянникова, която е на половина украинка и на половина рускиня, към момента не е обект на спомагателни обвинявания. Тя счита, че щеше неотложно да бъде арестувана за 15 дни, в случай че нямаше деца - наследник на 17 и щерка на 11 години. Въпреки това, тя споделя, че е " доста обезпокоена " за бъдещето им.

Журналистката споделя, че синът й е приел дейностите й изключително тежко и я е обвинил, че унищожава целия им живот.

„ Обясних му, че в живота би трябвало да реагираш и да вземаш решения, които постоянно са комплицирани “, споделя тя пред France 24.

Пред CNN тя изяснява, че й е ставало все по-трудно да следва партийната линия в работата си, защото е следила възходящата експанзия на Русия през годините, в това число анексирането на Крим през 2014 година и отравянето на опозиционния водач Алексей Навални.

„ Все повече чувствам когнитивен дисонанс сред вярванията си и това, което споделяме в ефир “, сподели Овсяникова. " Войната беше точката без връщане, когато беше просто невероятно да се резервира безмълвие. "

Журналистката споделя пред Der Spiegel, че е „ щастлива “ да прочете, че митингът й е последван от поредност оставки на съветски публицисти, в това число на Жана Агалакова от " Первый канал ", Лилия Гилдеева от NTV и Вадим Глускер.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР